קללות=-

  • י' כסלו התשע"ו

שאלה

היום הגעתי למצב לא נעים שבו אני ובן זוגי התחלנו לריב ותוך כדי שהוא מקלל את משפחתי אני מחזירה לו בקללות . אני אדם פשוט מטבעו כל מי שינסה לרדת על משפחתי אני לא מוותרת ופשוט מחזירה אבל אחר כך מתחרטת חרטה גדולה ובוכה למה אני מקללת אנשים שלא אשמים בריב שלנו. הרגשתי באותו הרגע שיצר הרע ממש השתלט עלי מס׳ רגעים . אני אישה שמתפללת תפילת הבוקר קוראת את התיקון הכללי, פרשת המן פרק שירה . איך אני עוצרת את עצמי בפעם הבאה שזה קורה , אני לא עושה זאת בכוונה תחילה

תשובה

שלום וברכה

תמסרי כעת מודעה בפני בורא עולם שבכל פעם שחלילה תוצאי קללות מפיך את מבקשת שלא יהיו בדברייך ממש ושלא ינזק לעולם אף אחד מדברייך.

כמו כן חשוב מאוד שתשתדלי לעבוד על עצמך שתוכלי להתאפק ולא לענות בצורה לא מכובדת, דבר שגורם בוודאי למחלוקת מיותרת מלבד הרגשתך העצמית הרעה. כיהודיה את לא אשה פשוטה את יכוהל הלתעלות מאוד בעבודת המידות וה' יצליח דרכך.