נשים

נידה או לא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! בעלי ואני שומרים נידה ו-7 ימים נקיים. לעיתים קרובות לאחר קיום יחסי מין יש לי הפרשות חומות או דמיות. האם עלי לשמר 7 ימים נקיים גם על הפרשות קטנות אלו? ושאלה נוספת, הווסת שלי נמשכת כ-5 ימים אך יש לי הפרשות נוספות במשך 2-3 ימים (בצבע חום)-האם נחשב כחלק מהמחזור?

תשובה

שלום וברכה

הפרשה דמית מטמאת, ויש לך לפנות בדחיפות לרופא שיבדוק את הסיבות לדם, ואת הדרך לטיפול בכך, ולאחר מכן לחזור אילינו או לכל רב מוסמך, שיורה לכם את המעשה אשר תעשו.

2. אם הבדיקה של ההפסק תצא נקיה, יש להתייעץ על הכתמים בפני עצמם מאחר ובדרך כלל הפרשה חומה אינה מטמאה. אם הבדיקה תצא גם כן לא ביהרה, יש להראות תא הבדיקה לרב שיורה לכם אם הבדיקה כשרה או לא. אם את רוצה שאפנה אותך לרב בקי בעניין זה באיזור מגורייך כתבי לי היכן את מתגוררת ואתן לך את כתובת הרב.

בברכה - בנימין שמואלי