אמונה

איך מתגברים על יצר הרע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך מעשית מתגברים על יצר הרע איך מדלגים על מעשים רעים ולשון הרע איך בכלל בן אדם כמוני שלא גדל על יהדות אלא סביב אנשים כמוני עם המון יצרים איך אפשר בכלל להפריד בין הרצונות של הגוף והמוח שתמיד נמשכים לתפל ובין הנשמה הפנימית שתמיד דורשת את הטוב והאמיתי לפעמים אני מרגישה שיש בי 2 כוחות אדירים שכל אחד מושך אותי חזק מאוד לכיוון שלו הטוב שבי והרע שבי תענה לי בבקשה כבוד הרב אני על סף שגעון.אם אפשר תשובה ישירה כי אני לא מצליחה להיכנס ללינקים

תשובה

שלום וברכה

זה אכן כל תפקידנו בכל ימי חלדינו להתגבר על היצר הרע ולהחלישו, המלחמה עם היצר היא העבודה שלנו ורק כך אנו זוכים לחיי העולם הבא, ופי גודל הקושי כך גודל השכר.

אין לך להיבהל מקושי היצר, מאחר והינך מובטחת בסיוע מאת יתברך, אשר עוזר לבאים להיטהר.

היי חזקה ועלי והצליחי - בנימין שמואלי