אמונה

רוצה לדעת אם באמת תשובתי התקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום,שמי נופר לפני כתקופה בת חצי שנה בערך היה לי קשר עם מישהו ולאותו אחד היה חברה שניפרד ממנה אבל הם נאלצו להתחתן בגלל נסיבות מסויומת הוא אמר לי שתוך כמה זמן הוא יתגרש ונהיה ביחד ורצה שבזמן שהוא נשוי אנחנו ננהל קשר רגיל ואני לא הסכמתי לכך אבל קרו מקרים שהיו תחת שליטתי ונפגשנו וקרה מה שקרה,ידיד שלי סיפר לי שזו העברה הכי גדולה שיש להתעסק עם נשואים כי ייתכן מאוד שהוא יחשוב עלי בזמן שהוא נמצא עם אישתו,חתכתי ממנו ואני מכירה בנא` גם נשוי שהוא ה` ישמור בוגד באישתו על ימין ועל שמאל קרה מצב שהוא ניסה להתחיל איתי ואני בשום פנים ואופן לא הסכתי פעם אחת נפלתי נפילה קטנטנה,החלטתי שאני עושה תשובה ועוזבת את החטא, ואכן כך עשיתי,התחרטתי בלב שלם מכל הלב עם המון צער המון על אותו חטא קיבלתי על עצמי שאני לא מתקרבת לזה לעולם גם עם בנא` רווק אני את שלי הבטחתי,אבל אני נזכרת בחטא אני עדיין בוכה וכואבת מאוד על שהתעסקתי עם אני לא רוצה לכתוב אפילו,עם זה שאהבתי דיברתי ואמרתי לו:"אני בנא` אחר אני לא מתכוונת להמשיך את הקשר הזה לעולם"...ועם השני אמרתי פשוט"תשמע קרה טעות אומנם פיצפונת אבל מצטערת זה לא יקרה יותר" העמדתי אותם במקום. כבוד הרב אני רוצה לדעת אם באמת תשובתי התקבלה ואין לי זכר לחטא אני רוצה רק ל-ש-כ-ו-ח שבאמת אני בנא` עם המון כבוד נפלתי ככה אני לא מפסיקה לכאוב את הכאב,אני באמת רוצה שזה לא יתגלה לאף אחד שזה לא יאמר לשום בנא` כי אני רוצה שזה ימחק ימחק ימחק כאילו לא קרה זה אני לא אני,אני לא אפגש עם אף אחד מהם לבד או יצור מצב של קרוב,אני אשמח אם תענה לי,יום טוב...

תשובה

שלום רב,

ובכן לפני שהקב"ה ברא את העולם הוא ברא את מדת התשובה, כשאדם מתחרט על מעשיו ומקבל על עצמו שלא לחזור על אותם מעשים הוא למעשה נהפך לאדם אחר, אדם אחר, תינוק שנולד, צריכים לומר לו "מזל טוב" ליום הולדתך מחדש, כך כתוב בחז"ל כך כתוב ברמב"ם ובכל ספרי הקודש. אין ספק שתשובתך מתקבלת בשמים ואת פותחת דף חדש בחיים.

בשמחה ובהצלחה פנחס הלוי