חברה והשקפה

אובאמה ונבואת יחזקאל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ספר יחזקאל פרק לח פסוק ב הנביא אומר: "בֶּן אָדָם שִׂים פָּנֶיךָ אֶל גּוֹג אֶרֶץ הַמָּגוֹג נְשִׂיא רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל וְהִנָּבֵא עָלָיו. וְאָמַרְתָּ כֹּה אָמַר אֲ-ד-ֹנ-ָי –יְה-וִ-ה הִנְנִי אֵלֶיךָ גּוֹג נְשִׂיא רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל" סיפרו החל מהמילה נשיא, החל מהאות א בדילוג של שבע אותיות תגיעו לאות ו סיפרו שבע אותיות נוספות תגיעו לאות ב סיפרו שבע אותיות נוספות תגיעו לאות א סיפרו שבע אותיות נוספות ותגיעו לאות מ ועוד שבע אותיות תגיעו לאות ה והרי לכם " א ו ב א מ ה " "..נְשִׂיא רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל וְהִנָּבֵא עָלָיו וְאָמַרְתָּ כֹּה אָמַר אֲ-ד-ֹנ-ָי י-ְה-וִ-ה הִנְנִי אֵלֶיךָ גּוֹג נְשִׂיא רֹאשׁ מֶשֶׁךְ וְתֻבָל" הנביא מדבר על מלחמת גוג ומגוג. מסתבר שבתקופת מלחמת גוג ומגוג הנשיא יהיה אובאמה...!? צירוף מקרים? או מה?

תשובה

< שם התייחסנו לעניין, אבל יש להדגיש, שאין אף אחד יודע בדיוק מה שעתיד להיות, ויתכן מאוד שזה לא יתפתח כך, בהחלט יש כאן הכנה ותשתית, אבל לא מחייב את המציאות, וכפי שהארכתי לבאר במקומות רבים, מדברי המלבי"ם שהאומות שירכיבו את הקואליציה העתידית של מלחמת גוג ומגוג בהם תתגשם נבואת הנביא, אע"פ ששמותיהם באותה העת יהיו אחרות לגמרי, ואז נאמר ונתפלא עליהם כלשון הנביא [יחזקאל לח יז]:

"הַאַתָּה הוּא אֲשֶׁר דִּבַּרְתִּי בְּיָמִים קַדְמוֹנִים בְּיַד עֲבָדַי נְבִיאֵי יִשְׂרָאֵל הַנִּבְּאִים בַּיָּמִים הָהֵם שָׁנִים לְהָבִיא אֹתְךָ עֲלֵיהֶם???".

בהצלחה - מנשה ישראל