שאלות__

  • ז' כסלו התשע"ו

שאלה

כבוד הרב באמת סליחה שאני כל כך עמוס בשאלות בזמן האחרון.. 1-מותר להדליק נרות חנוכה מגפרור? 2-זה נכון שנרות שבת צריך להדליק גם בחדר שינה?(ואם כן אני צריך לברך על זה או שאמא שלי?) 3-בדרך כלל כשאנו הולכים למנחה וערבית בערב שבת אנו הולכים לעשות קידוש ישר אצל סבתא שלנו,ואנחנו חוזרים בלילה(ברגל כמובן) ושאנו מגיעים לבית נר השבת שאמא שלי הדליקה כבר חבוי, האם צריך שיהיה דלוק עד שנחזור?4-אם אנו עושים קידוש בבית אז לא רואים את הנר משולחן הקידוש כלומר השולחן שמקדשים בו נמצא בחדר האוכל והנרות במטבח, אף על פי שזה קרוב יש קיר שמסתיר את הנר, מה צריך לעשות כי ידוע לי שעושים קידוש צריך לראות את הנר(צריך להדליק את הנר בשולחן אוכל?).5-אני קונה לשבת 4 חלות, 2 לסעודה ראשונה ושתיים לסעודה שנייה(סעודה שלישית אני עושה בבית כנסת), אבל הבעיה שבסעודות אנחנו כמעט ולא אוכלים ולאחר כמה ימים הלחם מתייבש ומתקשה ואי אפשר לאכול אותו, האם זה לא איסור בל תשחית? 5-סעודה שנייה זה ישר אחרי שחרית, אז מותר לאכול דברים חלביים בסעודה?(ארוחת בוקר).6-עד איזה שעה אפשר לעשות סעודה שנייה.7-האם מותר לפני שבת להשאיר תנור פתוח ופשוט לחמם שם אוכל ולהוציא אותו בשבת בלי לגעת בכפתורים של התנור בשבת? תודה רבה מאוד אני מתחזק ופשוט יש לי כל כך הרבה שאלות ושוב פעם מחילה ממך.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. בכל מקום צריך שיהיה אור כפי הצורך של בני הבית. אם רוצים אור ויש מנורת לילה די בכך אוין צורך להדליק שם נרות ממש.

3. מצוות הנרות היא שנהנה מאור הנר אם אימא לא נשארת בבית לאחר הדלקה למשך זמן, יש להדליק נרות שבת ארוכים שידלקו עד לחזרה הביתה.

4. אכן ראוי להדליק בסלון, בדיעבד כשר גם ככה.

5. תקנו לחם אחד ולחמניה קטנה אחת לכל סעודה וכך זה לא יזרק.

6. כל היום.

7. אסור.