שאל את הרב - כללי

כרוב וכשרותו

  • ז' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום אני גרה עם בעלי והילדים הי"ו אצל אמא והיא עושה המקסימום לרצות אותי בענין כשרות (היא מסורתית אנו בעלי תשובה) כמו לדוגמה שאמי קונה בשר בית יוסף בלבד. לפני כמה ימים אמי שתחיה הכינה כרוב ממולא אבל הכרוב לא עבר הכשרה ואני מעוניינת לאכול ממאכל של אמי הרבה פעמים אני מוותרת ולא נוגעת וזה קשה לי ולא נעים גם להעליבה יותר מידי מלבד זאת חסרים לי המאכלים עליהם גדלתי קשה לי להכשיר את הכרוב אני עם שתי תינוקות שיחיו בבית ואין לי זמן לעסוק בכל הדברים . השאלה שלי היא: אני ובעלי שגרנו לבד הכשרנו כרוב וירק וכו וכמו כן גם היום כשאנו מכינים אוכל. ב"ה. אבל אני רוצה להרשות לעצמי לאכול ממאכל אמי כשהיא מכינה עם כרוב אף על פי שלא עבר הכשר. אני המון זמן לא נוגעת במאכלי וקשה לי. מה גם שאין לי זמן להכין אוכל וגם אין מספיק כסף לי ולבעלי.\\אודה להבנה והקלה.

תשובה

שלום וברכה

תבקשי ממנה שתשטוף היטיב את הכרוב ותזרוק את העלים הראשונם המלוכלכים, ותוכלי להקל בדיעבד.