מ12 וחצי בלילה מותר לקרוא שוב תהילים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב יש לי כמה שאלות בנושא. אני קוראת כל יום את התהילים של אותו יום. רציתי לדעת: 1. מ12 וחצי בלילה מותר לקרוא שוב תהילים אז רציתי לדעת אם זה נחשב שהתחלף יום.למשל אם התחלף מיום שני ליום שלי ב12 וחצי אני יכולה לקרוא כבר את התהילים של יום שלישי? 2. ראיתי באחת מהתשובות שכתבת שבליל שישי מותר לקרוא תהילים. גם בליל שבת מותר? ובליל שישי איזה תהילים לקרוא של שישי או של שבת? 3. האם חייב לקרוא את יהי רצון לפני התהילים? וביום שבת מותר לקרוא את הברכה הזאת?

תשובה

שלום וברכה

מ11:30 לערך אפשר לומר תהילים בימות החורף. ואפשר לקרוא כבר את התהילים של יום שלישי מאחר ולפי היהדות הלילה הולך אחר היום שאחריו, ומתחילת הלילה כבר יום שלישי.

2. במוצאי שבת אין קוראים תהילים.

3. אין חובה לומר את היהי רצון. בשבת אין אומרים יהי רצון.

שבת שלום - בנימין שמואלי