לאילו אירגונים או אנשים אני יכול לתת את כספי המעשר ובאיזה אופן נכון לעשות זאת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ברוב עוונותי אינני מעשר את כספי אך אני מעוניין (בלי נדר) להתחיל לעשר. שאלתי היא לאילו אירגונים או אנשים אני יכול לתת את כספי ובאיזה אופן נכון לעשות זאת? האם תרומה לבית כנסת נחשבת? האם תרומה לבית חולים או לארגון שעוזר לנזקקים אפשרי? שאלה נוספת - האם כאשר אתה מעשר את כספך אתה זוכה גם במצוות הצדקה (כי הרי נתת צדקה) או שלא מכיון שזה היה חלק מהמעשר? שאלה שלישית ואחרונה - לא עישרתי בעבר אך הפרשתי כספים לחסכונות. האם היום לפני שימוש בכספים אלו עלי לעשר אותם? בברכה ובתודה מראש גולן

תשובה

שלום וברכה

אפשר לתרום לבתי הכנסת לאירגוני צדקה ללומדי תורה ולכל עני שהינך רואה ובכך הינך מקיים מצוות צדקה, מהמעשר והצדקה חד הם, דהיינו שחיוב הצדקה שעל כל אחד להפריש הוא מעשר. כאשר תוציא את חסכונותיך תצטרך להפריש מעשר עליהם.

בברכה - בנימין שמואלי