תפילה וברכות

האם איך שקמים צריך ליטול ידים ולברך או שאחרי שמצחצחים שינים וכל שאר הדברים של הבוקר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בחורה שבזמן האחרון התחלתי יותר להתחזק ויש לי שני שאלות: 1. נטילת ידים בבוקר - האם איך שקמים צריך ליטול ידים ולברך או שאחרי שמצחצחים שינים וכל שאר הדברים של הבוקר? 2. תפילת בוקר- אני בחורה ספרדיה ואני רוצה להתחיל להתפלל בבוקר, מהי בדיוק התפילה מה היא כוללת אם אפשר בבקשה לומר מאיפה עד איפה צריך להגיד, והבנתי שיש קטעים שאפשר להוסיף בקשות אז איפה צריך לבקש?? ואם כן התפילה ביום רגיל וביום שבת היא אותה תפילה? אשמח אם תענו לשאלותי בתודה מראש יעל

תשובה

שלום וברכה

עדיף לברך לאחר ציחצוח שינים. התפילה של יום חול יש לומר את כל ברכות השחר ותפילת שמונה עשרה, וכן ראוי לומר את קריאת שמע. בברכת שמע קולינו לפני כִּי אַתָּה שׁוֹמֵעַ תְּפִלַּת כָּל פֶּה:אפשר להוסיף כל בקשה שאת רוצה.

בשבת תפילת שמונה עשרה שונה מימות החול. אם אין לך סידור אשלח לך את כל הנוסח של תפילות השבת.

עלי והצליחי - שבת שלום - בנימין שמואלי