מהי ההתנהלות הנכונה

  • ה' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב, מתנצלת מראש שהשאלה מנוסחת ביותר ממשפט אחד. בעיה שאני נתקלת בה מפעם לפעם. אני רוכשת מוצר מסויים שמסתבר כפגום או שהשרות פגום (מבחינת זמני הספקה כפי שהתחייבו מראש). כאשר אני פונה בדרכים המקובלות אני לא מקבלת פתרון. נוכחתי להיווכח שכאשר פונים באופן ציבורי או בצורת תלונה צרכנית התוצאה היא בדרכ שונה... ובכל זאת האם יש פה עיניין של הכפשת שם? פגיעה בשם המוצר וכך פגיעה בפרנסה? אם כך, איך נכון להתנהל? לא מעטניינת לפגוע באחר אך בוודאי שלא מעוניינת להיפגע ולהפסיד בעצמי. תודהרבה

תשובה

שלום וברכה

מותר. ובלבד שניסית בדרך המקובלת ולא זכית להתייחסות. כמו כן ראוי לפנות לאירוגנים ציבוריים שפונים תחילה לנותן השירות ללא רעש ורק אם הם לא נענים הם מפרסים.