נשים

האם מותר ללכת לחתונה של בנות זוג?

  • ה' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם מותר ללכת לחתונה של בנות זוג מאותו המין? תודה!!!

תשובה

שלום רב,

היות שאסור לאישה לחיות עם אישה אחרת (כמבואר בשלחן ערוך אבן העזר סימן כ סעיף ב) - אין היתר ללכת לחתונה כזו, כי יש בזה משום חיזוק ונתינת גושפנקא לעוברי עבירה (יעויין כיוצא בזה במשנה ברורה סימן שמז סוף סק"ז) וחילול ה' (יעויין בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' פרק י סעיף מ בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שאין לאח להשתתף בחתונת אחותו שמתחתנת עם גוי משום חילול ה'.ע"ש. והוא הדין בנידון דידן).

בברכה,

הלל מאירס