נשים

האם בחודש9 להריןן לאישה לא נשואה אפשר לטבול?

  • ד' כסלו התשע"ו

שאלה

אני גרושה בזוגיות שנתיים,בע"ה אוטוטו חודש9. אני יכולה לטבול במקווה לפני לידה?מציינת לא נשואה חיה בזוגיות איתו

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שהבלנית לא תחשוב שאת גרושה ולא תמנע בעדך לטבול.

חשוב לדעת: מטרת הטבילה בחודש התשיעי היא כדי למחוק כל ראיה אסורה וכדי שהוולד יוולד ירא שמיים וצדיק אולם מה תועלת  תהיהי בטבילה זו כאשר את שבה הביתה וחיה שוב באיסור כרת עם גבר ללא נישואין וללא טהרה? קבלי על עצמך לשמור את הטהרה והינשא לבן זוגך ובזכות זה הילד יההי ילד צדיק חכם וירא ה'.

אשמח לסייע לך עוד,