תפילה וברכות

חיוב תפילה לנשים

  • ד' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי בכמה הזדמנויות כי תפילת ערבית היא תפילת רשות ועל כן אין היא מוציאה נשים ידי חובת תפילה אחת ביום. האם זה נכון, או שתפילת ערבית כן מוציאה אותי לידי חובה של תפילה אחת ביום?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג בנות ספרד יש חיוב להתפלל תפילה אחת ביום, וגם תפילת ערבית מוציאה אותך ידי חובת חיוב זה, אלא שיש עדיפות לבחור בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

בברכה,

הלל מאירס