אמא, ואח חולה

  • ל' חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום. אמא שלנו כבת 78 שתחי' חיה עם אחינו כבן 43 שהוא חולה סכיזופרניה. יש לו בית מביטוח לאומי, אך אמא לא מוכנה לוותר עליו. הוא גם פוחד לגור לבד. הבעיה היא שאחינו כל הזמן מקלל אותה ומאשים את כולנו על הבעיות שלו, אמא שלנו החלה באלצהמייר. והרופאים מזהירים אותנו שזה יחריף. עזרה היא לא מוכנה לקבל בשום שפנים. אפילו שבאו מביטוח לאומי לעזור לה. היא מסרבת. אז הם לא מוכנים להביא לה שום עזרה. אחינו הגר איתה החל גם לקלל את הקדוש ברוך הוא שמצבו. מהעלינו לעשות? שה' ישלח עזרה מכם בבקשה. רק עזרו מהר. לפני שאחי עלול לעשות משהו שאנו חוששים. אומנם הוא בסדר, עוזר לאמא הברה. אבל בכל זאת. יש חחש באוויר. עזרו לנו. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין מה לעשות כעת. כאשר האימא תהיה חלילה חולה יותר תוכלי לעשות כהבנתכם לטובותה אף שבעבר היא התנגדה לכך.