עינייני ממון / חובות

  • כ"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום לך כבוד הרב !! אימי נפטרה לפני 20 שנה ואבי לפני שנה במותו הוא הוריש לנו סכום כסף ובית יש לי שני אחים ואחות אחת לפני 25 שנה אחי פתח חנות ורשם אותו על שמי כי הוא לא רצה שגרושתו תתבע אותו מזונות גבוהים והוא נהל חנות ירקות ועשה לא מעט כספים . היות ואני עברתי דירה ואחרי שנה נאצלתי לעבור שוב דירה קבלתי תביעה כי החנות שהייתה רשומה על שמי ולי לא היה שום יד או רווחים או טובות הנאה מהחנות רק מעצם זה שהחוזה היה על שמי תבע אותי על שכירות ועל הפרת חוזה וכו... שאלתי אותו למה נזכרת לתבוע אותי אחרי שבע שנים הוא אמר לי שאחי הבטיח לו שהוא יסדיר את החוב ובמשך שלוש שנים הוא רדף אחריו ואחרי שהוא הבין שהוא מוליך אותו שולל הוא חיפש אותי וגם לקח לו זמן לאתר אותי ואני נאלצתי לשלם לו תחוב כולל ריביות והלוואה שנאלתי לקחת והיום אבי השאיר כסף והוא לא רוצה להחזיר לי תכסף בנוסף לפני עשר שנים שנים בשל מצוקה של אי יכולת לשכור דירה בחוץ אחי ואחותי באו לגור בבית הורי ולא שילמו לא תמיסים ולא תחשמל לאבי ואבי נאלץ לשלם עבורם ולפני ארבע חמש שנים אחותי שיפצה לעצמה תחדר שהיא גרה בו וסיפחה לעצמה תמרפסת ועשת לעצמה שירותיים ומקלחת ואחי סיפר לעצמו גם חדר לימים אני התגרשתי ואני הגעתי למצב שלא היה לי איך לשלם תשכר דירה ונותרתי עם כסף מעט מהדירה שמכרנו אני ובעלי לשעבר והבנתי שאם ימשיך לגור בחוץ יגמר לי הכסף ממה שמכרתי והיות ולא הייתה לי בררה נאלתי לקחת תחדר שהיה מלא בזבל וגורטאות שנים רבות היות ואבא שלי היה טספן כפייתי וגם החצר הייתה מלאה בגורטאות ואני נאלצתי לשלם מכיסי את כל השיפוץ והניקיון בחצר היות ואחי השני שגר בחוץ ראה שגם אני רוצה לגור בבית הורי הוא רצה שגם הוא יקבל חלק מהבית ועשינו הסכם אחי הבכור שהיה גר בבית הורי לא עמד בנסכם שחתמנו ארבעת האחים והפריע לי לשפץ וגרום לקבלנים להפסיק את עבודתם בטרם התחילו והיו המון מריבות שפגעו בי גם בריאותית אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אבי השאיר כסף וזאת הזדמנות שלי לקבל משהו ממה שהוא חייב לי כבר המון שנים . מה עלי לעשות איך אני יכולה לפתור את הבעיות עם אחי לא נכנסתי לפרטי פרטים גם אחותי חייבת ולא מחזירה לי תכסף . אחי הבכור חזר בתשובה מלפני 20 שנה אבל תמידות שלו הוא לא שינה . אני מבקשת מכבוד הרב לעזור לי בסוגיה הסבוכה הזו מה עלי לעשות ??? בברכה מרים,

תשובה

שלום וברכה

צריכים ללכת לרב הבקי בהלכות ממונות שיפשר ביניכם אם אין רוצים לילך מעצמם תשכרי לעצמך טוען רבני ותשלח להם הזמנה לדין תורה, אם אין באים לד"ת יתיר לך הבי"ד ללכת לבית משפט.