איפה צריך להניח את הכתובה?

  • כ"ח חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הכתובה שלנו הייתה במשמרת אצל חמותי. לצערנו היא הלכה לעולמה. האם אנחנו יכולים לשמור אותה אצלנו בבית? ואם לא מה עושים. תודה בכבוד רב

תשובה

שלום רב,

המנהג בכל קהילות הספרדים וכן בחלק מקהילות האשכנזים שהכלה אינה שומרת את הכתובה בביתה, אלא נותנת אותה לאמה או לאחד מקרוביה לשמירה. אמנם יש מבני אשכנז שנהגו לשמור את הכתובה בבית בני הזוג. ולפי זה אם אתה נוהג כמנהג הספרדים אין להשאיר את הכתובה בבית, אלא יש להניחה בבית של אחת מקרובות המשפחה של אשתך - ראה https://www.hidabroot.org/question/152335

בברכה,

הלל מאירס