מה קורה לבן אדם שמלבין פני יתום/ה ברבים?

  • כ"ח חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב. רציתי לשאול את הרבנים לגבי הלבנת פנים. לפני שנה כשהתנדבתי בחוות סוסים ויצאתי לטיול עם כמה חברים, הרגשתי בסכנת חיים כי ראיתי שהסוס שלי מבוהל אז ירדתי ממנו והלחץ החברתי השפיע עליי וגרם לי לבכות. כשעברנו מול עשרות אנשים ואפילו היו שם שוטרים, והמשכתי לבכות מהלחץ הייתה נערה צעירה ממני לפחות ב 3 שנים שהשפילה את פניי ברבים בצורה מאוד מעליבה, פוגענית ומשפילה במיוחד שרציתי לברוח מהמקום בבושת פנים שעד עכשיו זה לא נימחק לי מהזיכרון. (יש להזכיר שאני יתומה מאימא) אף אחד מחבריי לא עצר אותה מלהלבין את פניי וגם לא האנשים שעברו ואפילו צחקקו ביניהם. הייתי רוצה לדעת מה גזר דינם של אותם אנשים בעולם הבא ואם העונש חמור ואם אוכל לבקש מהרבנים למחול להם על מעשיהם שירחמו עליהם בעולם הבא... כי בהרצאות שאני שמעתי אין מחילה על השפלת חבר ברבים במיוחד אם זה יתום ואין עולם הבא. אני יודעת שאם בעולם הזה הבן אדם נענש זה לא אותו מחיר אלא אפילו יותר גרוע בעולם הבא. אני סלחתי לאותם אנשים ולאותה נערה ואני בן אדם יותר מידי רחמן, הייתי רוצה לבקש מהרבנים שיתפללו על אותם אנשים שלפחות יהיה להם חלק בעולם הבא, או שלפחות שהעונש שלהם בעולם הבא יהיה פחות חמור. כי איני יכולה לדמיין מה חומרת העונשים שיש בעולם הבא. תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

אם את מוחלת להם בלב שלם הם לא ייענשו אף ללא התפילות שלנו, העיקר תלוי בך, המחילה שלך היא הכפרה שלהן.

אשרייך שזכית להתגבר על כל הבושה והצער ולמחול למי שפגע בך בלב שלם. בשכר זה תזכי לכל הישועות ולברכת ה' בכל אשר תפני.