נפה רגילה...מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני ברוך ה` מנפה קמח עם נפת משי שזה הניפוי הכי מהודר. אצלי בעבודה ישנה קיבוצניקית שמביאה עוגות לכיבוד החבר`ה. יום אחד היא פנתה אליי מיוזמתה שראתה שאני לא טועמת מהדברים שלה שהמטבח שלה כשר כי יש לה אחות דתייה ושהיא מנפה וחקרתי בעדינות באיזו ?אז היא מנפה בנפה רגילה. אני יכולה לאכול מהמאכלים שלה?יש לציין שזה נסיון לא פשוט עבורי כי הם נראים מאוד טעימים וחוץ מזה נראה לי שהיא עדיין נפגעת שאני לא טועמת...אבל מה יהיה על הקמח? וטבילת כלים? אשמח לייעוץ. תודה וכל טוב!

תשובה

שלום ברכה

אשריך שעד היום זכית לעמוד בניסיון בגבורה.

בדיעבד מותר לאכול גם מקמח שלא נופה, וגם עם השתמשו בכלים לא טבולים.

ועל כן משום כבוד החבירה מותר לך להקל בכך לכתחילה.

בברכה - בנימין שמואלי