האם אני יכול לקרוא פסוקי תהילים והתיקון הכללי בשעות הערב והלילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד השאלה ראשונה שרציתי לישאול היא... האם אני יכול לקרוא פסוקי תהילים והתיקון הכללי בשעות הערב והלילה? זאת באמת שאלה שהייתי רוצה לדעת את התשובה... והשאלה השנייה שלי היא... תראו ליפני שנתיים ככה ניפרדתי מחברה שהייתה לי והייתי מאוד מאוהב בה.. ובעקבות הפרידה שלנו התחלתי להיתקרב יותר לדת בתיקווה שאולי זה יעזור לי.. אחרי הכל בשעת צרה אנחנו תמיד פונים לקדוש ברוך הוא, למרות שעכשיו זה ניראה לי כמו מעשה אנוכי מצידי.. אבל לא משנה. היתקרבתי לדת ובאמת התחלתי לעשות המוון מיצוות כמו תהילים, תיקון כללי כל יום, נטילת ידיים, תפילין, ברכות השחר, ברכות המזוןן.. המוון המווון מיצוות שלא הייתי עושה רבע אפילו מהם ליפני הפרידה.. ולאט לאט זה כבר נהפך לי להיות הרגל לעשות את המיצוות האלו. גם יצא לי המווון פעמים להיתבודד ולדבר אם בוא עולם ישתבך שמו, ובאמת כל המיצוות האלו שעשיתי עזרו לי במידה מסויימת לישכוח את הצרות והדברים הרעים שעברו עליי בתקופה ההיא.. אבל עכשיו אחרי שעבר זמן רב מאותו תקופה רעה שהייתה לי.. טיפה הפחתתי במיצוות ולא בגלל משו ספציפי אלא בגלל... (וזה ישמע אולי טיפה מגעיל) שירד לי החשק, ככה לפחות אני חושב. אני מרגיש שעכשיו בגלל שאני מפחית במיצוות אני נענש פי 2 ממה שהייתי נענש מקודם כאילו אני מחוייב עכשיו רק לעשות מיצוות ואם אני לא יעשה אני יסבולל.. האם זה באמת ככה?... ואם כן למה? הייתי גם רוצה לדעת האם יש תפילה מיוחדת לאהבה! תודה רבה רבה למי שיענה לי על השאלות.. ושהקדוש ברוך הוא יברך אותכם שאתם עוזרים לאנשים בשעת צרה ועונים על שאלות ועוזרים לאנשים להיתקרב לבורא עולם!! מי יתן ותבוא גאולת המשיח ושבורא עולם יברך כל אחד ואחד מאיתנו... אמן !! :)

תשובה

שלום וברכה

אין לקרוא תהילים מצאת הכוכבים עד ולחצות.

תמיד היית מחויב במצות ולא הפסדת כלום מהתקרבותך, וחבל שהינך מקל כעת בקיום מצוות עליך לעשות הכול שתוכל להתקרב אל ה` באמת ולהיות משומרי המצות כראוי.

יש לעשות הכול כדי ללמוד על גודל מעלת המצוות ועל תועלתם המרובה לאדם, ובגודל המעלה בהשגת הייעוד שלך להתקרב אל ה` באמת.

אי שמירת המצות תגרום בוודאי לסבל רב בעולם הזה ובעולם הבא וחבל.

תתפלל לה` בכל לב לזכות לזיווג הגון במהרה ובעז"ה תזכה לכך.

בברכה – בנימין שמואלי