ריבת אתרוג שגלשה במקורוגל מה עושים???

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לאחר חג הסוכות עשיתי ריבה מהאתרוג שיצא לי ממש לא טעימה מרה מרה מרה שאי אפשר לאכול אז הוספתי לה גזר ודלעת כדי שתיהיה יותר מתוקה (יצא ריבת דלעת גזר ואתרוג) כי לא רציתי לזרוק כיוון שהבנתי שאסור אסור והריבה עכשיו טעימה אבל מה שקרה זה שאת ריבת האתרוג אפשרתי במקרוגל כדי להוסיף אותה לבשול חוזר לדלעת ולגזר ואז חלק מהריבה גלש ויצא על המיקרוגל מה אני עושה עם החלק הזה שגלש (ןלהעביר את זה לסיר אני לא יכולה) מחכה לתשובה במייל תודה רבה רבה רבה אתם ממש עוזרים :-)

תשובה

שלום וברכה

הריבה של האתרוג שקדוש בקדושת שביעית שנשפכה ואינה ראויה לאכילה יש להקלף ולהכניס בתוך שני שקיות, ואפשר להכניס לאשפה.

בברכה - בנימין שמואלי