זוגיות

האם מותר לבת שלי ללכת בדרך של האשכנזים- להיות עם השקפה ליטאית היא בת 25

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אב לארבע בנות (עליתי מפרס) משפחה חוזרת בתשובה. אחת הבנות למדה ברכסים שנתיים ועכשיו לומדת שנה שנייה באופקים. יש לי שאלה: האם מותר לה ללכת בדרך של האשכנזים- להיות עם השקפה ליטאית היא בת 25, עדיין לא נשואה, כיוון שמחפשת בחור עם השקפה ליטאית ולא רוצה בשום אופן להתחתן עם שסניק או עם בחור ספרדי שלומד כל היום אבל אין לו השקפה ליטאית. בתודה.

תשובה

שלום וברכה

ההשקפה שלה יכולה להיות ליטאית, וישנם הרבה ספרדיים שלומדים בישיבות ליטאיות והשקפותיהם ליטאיות.

בעניין הלכה לנהוג כמנהגי ספרד או אשכנז, כעת שהיא עדיין לא נשואה נחלקו הפוסקים אם היא יכולה לשנות את מנהגיה וללכת בדרך שלימדו אותה בסמינר.

ולהלכה יכולה היא להקל וללכת כמנהגי אשכנז בכל דבר.

לאחר הנישואין לכל הדיעות עליה לנהוג כמנהגי בעלה לגמרי.

וה` יעזור שביתך תמצא בקרוב את זיווגה ההגון, ותבנה בית נאמן בישראל ובעז"ה תזכה ממנה לרוב נחת.

בברכה - בנימין שמואלי