תפילה וברכות

סדר התפילה כולל תפילת שמונה עשרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני חוזרת בתשובה וכפי שאמרו לי לקרוא ערבית אני קוראת מאל מלך נאמן עד אלוקיכם אמת ואז תפילת שמונה עשרה עכשיו חלק אומרים שזה לא נכון רציתי לדעת אם ככה קוראים ומתי צריך להישתחוות ואיך עושים את ה3 פסיעות אני אודה לך מאוד עם תענה לי

תשובה

שלום וברכה

את נוהגת מצויין, והמשיכי בכך.

בתפילת שמו"ע יש ליישר את רק רגלייך שיראו כעין רגל אחת ולעמוד כשפנייך לכיוון ירושלים, ולהתחיל להתפלל .
בתחילת הברכה הראשונה יש לכרוע בברך כשאת אומרת באת המילה `ברוך` ולהשתחות כשאת אומרת את המילה `אתה` ולהתיישר לפני הזכרת שם ה`.וכן בסוף הברכה הראשונה בהזכירך את המילים `ברוך אתה`.
בברכת מודים יש להשתחוות כשאומרים `מודים אנחנו` והתיישר במילה `לך` ובסים ברכת מודים כשאת אומרת את המילים `ברוך אתה` תנהגו כבברכה האשונה.
בסיום התפילה קודם שאומרים `עושה שלום במרומיו` יש לפסוע שלש פסיעות לאחור, בכפיפת ראש מעטה ולומר עושה שלום במרומיו כשראשך כפוף לצד שמאל, `הוא יעשה שלום עלינו` כשראשך לצד ימין, `ועל כל ישראל כשראשך ישר.

הספר הטוב בותר ללימוד הוא קיצור שלחן ערוך המבאר באופן ברור ויסודי את עיקרי ההלכה,

<>מומלץ ביותר ללמוד עם מי שכבר יודעת קצת וזה יקל עלייך מאוד, אם תרצי תוכלי להיעזר בנו במציאת חבירה כזאת ושלחי לנו מס` טלפון ונחזור אלייך בהקדם.

בהצלחה - בנימין שמואלי