אמונה

רוצה לעשות תשובה אמיתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב, כמה ימים לפני יוכ"פ קרה לי מקרה מסוים,ולאחר מכן הרגשתי שבא לי לקבור את עצמי,ועשיתי תשובה מכל הלב והנשמה, התחרטתי,התוודתי קיבלתי לעתיד עזבתי את החטא הכל,ולאט לאט הרגשתי יותר טוב, ובראש השנה לאחר מכן שוב הרגשתי רע מאוד לא היה לי שקט בלב בכלל,ושוב עשיתי תשובה,עד שבאמת הרגשתי כאילו זה נמחק ממני לגמרי,ועכשיו כבוד הרב לפעמים קורה שאנשים יוצא להם להזכיר לי את החטא, אפילו סתם בנא` בא זורק איזה מילה ואז אני נזכרת וזה עושה לי כ"כ רע אני בוכה בגלל זה הרבה וזה גורם לי לחוסר שלווה ורוגע בלב,עד מתי כבוד הרבה אני ארגיש ככה הרי אם עשיתי תשובה וזה נמחק זה כביכול לא עשיתי כלום, אז למה כבוד הרב אני מרגישה ככה ואנשים מזכירים לי את החאט,אני אעשה ה-כ-ו-ל כדי שתעלם לי המועקה הזאת שיש לי על הלב,אני לא אוהבת לאכזב את הקב"ה זה הסיבה היחידה שאני נמענת מלחטוא אבל מה שכן לפעמים זה קשה,ולא משנה החטא כל חטא שהוא אם קטן או אם גדול, לכן כבוד הרב אני רוצה שתענה לי בבקשה מה גורם לי לזה האם התשובה לי לא כ"כ התקבלה ואם כן איך אני יכולה לעשות תשובה אמיתית, קרה לי כבר מקרה שעשיתי תשובה על משהו וכן מיד לאחר מכן הרגשתי כאילו לא עשיתי כלום,לכן ככה אני רוצה להרגיש גם הפעם, אני אשמח אם תענה לי תשובה שבאת תעזור לי, תודה!

תשובה

שלום לך שוב

התשובה שלך התקבלה לגמרי ואין בך כל זכר לחטא, והדברים ברורים ללא ספק.

מצער מאוד שאנשים מזכירים לך את החטא, וחוטאים בעצמם כמבואר בדברי הרמב"ם
הלכות תשובה פרק ז וחטא גמור הוא לומר לבעל תשובה זכור מעשיך הראשונים או להזכירן לפניו כדי לביישו או להזכיר דברים וענינים הדומין להם כדי להזכירו מה עשה הכל אסור ומוזהר עליו בכלל הוניית דברים שהזהירה תורה עליה שנאמר ולא תונו איש את עמיתו:

ואת לעצמך נסי להתנהג כדברי הרמב"ם בתחילת ההלכה
(ח) בעלי תשובה דרכן להיות שפלים וענוים ביותר אם חרפו אותן הכסילים במעשיהם הראשונים ואמרו להן אמש היית עושה כך וכך ואמש היית אומר כך וכך אל ירגישו להן אלא שומעין ושמחים ויודעין שזו זכות להם שכל זמן שהם בושים ממעשיהם שעברו ונכלמים מהן זכותם מרובה ומעלתם מתגדלת.

עלי והצליחי והיי שמחה שמעלתך מתגדלת כמבואר בדברי הרמב"ם.

בהצלחה - בנימין שמואלי