תורה ומדע

היוונים אומרים שהעולם הזה הוא לא העלום האמתי ושהוא רק הזה הוא רק פרוזדור לעולם האמיתי שהוא העולם הרוחני.. האם זה נכון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש הטוענים שהיהדות הושפעה קשות מפילוסופית וחוכמת יוון...למשל יש שאומרים שע"פ היהדות אין עולם הבא אלא לקחו את זה מהיוונים ופיתחו את זה..היוונים אומרים שהעולם הזה הוא לא העלום האמתי ושהוא רק הזה הוא רק פרוזדור לעולם האמיתי שהוא העולם הרוחני.. האם זה נכון? אם כן אז היהדות היא לא ממש דת האמת..כי הם לקחו את זה ממקורות שונים.. עוד שאלה: למה מפרשים את שיר השירים לכל כך הרבה פרושים? ז"א ע"פ הפשט של התורה...השיר הוא משל בין היחס של בורא עולם לעם ישראל (ראיתי את ההרצאה של הרב זמיר כהן) אבל יש פרשנים אחרים שמפרשים את הפשט בדרך שונה...שזה פשוטו כמשמעו.. יום טוב.

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בספרי המפרשים הרי הדבר ברור בתורה שיש עולם הבא ולא נלקח כלום מספרי היוונים, רR>ולעניין שיר השירים, אין מפרש ירא שמים שמפרש כפשוטו.

בהצלחה - בנימין שמואלי