קריאת שמע שעל המיטה מוקדמת

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, החלטתי לנסות לומר בקביעות קריאת שמע שעל המיטה ורציתי לדעת מה עדיף לעשות. לרוב כשמגיעה שעת השינה אני לא עייפה, אך לאחר שאני נשכבת במיטה ורואה טלויזייה אני מתחילה להתעייף. קשה לי להתרכז ולהתכוון בתפילה ולהגיד את כולה. הבנתי שאחרי בכרת "המפיל" מלכתחילה אסור לדבר. השאלה שלי האם עדיף להגיד את כל התפילה, (לנסות לדבר כמה שפחות), אבל כן לצפות בטלויזייה או לקרוא ספר, או שעדיף רק כאשר אני מרגישה ממש עייפות להגיד רק שמע ישראל (בלי כל הברכות ווידוי)? תודה מראש:]

תשובה

שלום וברכה

מותר לקרוא לפני שנכנסים למיטה ולא לדבר רק לראות טליווזיה ולקרוא בספר.