שבת

שאלות לגבי שבת_(

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות בבקשה שאלו את הרב לגבי תפוחי אדמה בשבת לגביי הטלטול הרב אמר להזיז עם הרגל את כל התפוחי אדמה לצד האם זה לא זלזול באוכל כבוד הרב? ועוד שאלה האם מותר בשבת להקציף סבון בשבת הסבונייה של הכלים הכוונה שלוחצים עם הסקוצ בכדי לסבן את הסקוץ של שבת ? אמא שלי כועסת עליי מאוד מאוד ונפגעה ממני על זה זה שאני לא אוכלת מהאוכל שלה הכוונה אוכל עם בשר כי זה רבנות ואני משתדלת לאכול כשרות יותר מהודרת מה עליי לעשות לכבד את רצונה או ללכת נגד שזה לא כ"כ מתאים... ווהאם דברי חלב או שוקולדים או בית קפה רבנות מותר לי לאכול שם או שגם חייבת כשרות מהודרת ? ואני סובלת ביובש בידיים ובשפתיים במיוחד בעונות מעבר מה עליי לעשות בשבת? בבקשה תוכלו לענות לי בדחיפות תודה רבה רבה כבוד הרב. והאם כדורים שאני לוקחת נגד חרדות מותר לי לקחת אותם בשבת? או ויטמינים ?

תשובה

שלום וברכה

1. אין בזה ביזוי. משום ביזוי אוכלין לא הותר מוקצה.

2. מותר לעשות קצף.

3. הכל צריך שיהיה כשרות מהודרת אולם שלא לפגוע באמא מותר לאכול כשרות רבנות רגילה בדברים שהיא מבשלת חוץ מבשר.

4. תשימי שמן.

5. מותר לקחת תרופות נגד חרדות וכן ויטמינים.