שמיטה

לוח שמיטה - כיצד ניתן לדעת האם אפשר לרכוש את הבצלים או לא?

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה. יש ברשותי לוח שמיטה של "כושרות" , ובו מפורטים התחלה וסוף שמיטה של ירקות ופירות כולל קדושת שביעית ,ספיחין וכיוצ"ב. רציתי לדעת,למשל באפרסמון מצוין כי תחילת השמיטה היתה באלול תשע"ה והסיום באלול תשע"ו , האם זה אומר שניתר לרכוש את הפרי בכל מקום עכשיו או שעדיין ישנם הגבלות למיניהם? בנוסף יש ירקות שכתוב על האריזה שהם למהדרין כגון בצלי שאלוט מחוות תקוע אבל לא מצוין שם מילה לגבי שמיטה וכיוצ"ב כיצד ניתן לדעת האם אפשר לרכוש את הבצלים או לא? הכשרות מהדרין שלהם היא של הרב אפרתי אם זכרוני אינו מטעה אותי. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אנחנו כעת רק בחשוון תשע"ו אסור לקנות עד אלול של שנה זו.

זה מהדקין גם לעניין שמיטה. כשרות הרב אפשרי נוהגת בשמיטה ללא היתר מכירה למהדרין מן המהדרין.