שבת

הוספת מים חמים לסיר חמין

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

בס״ד האם אפשר לברר יותר מה הכונה דלספרדים יש להשתמש דוקא במצקת כדי להוסיף מים, הרי דוקא בכה״ג יש לחוש שהמים הספיקו להתקרר. הרי לדעת הרשל״צ הרב עובדיה אפילו ערוי אסור הגם שהוא חם יותר. כל טוב ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

מאחר ולבני ספרד עירוי מים חמים כבר גורם שזה יהיה כנצטנן ויש איסור בישול אחר בישול בלח על כן חובה להכניס את מצקת לתוך המים וכך המצקת נראת כלי ראשון ולאחר מכן יש להכניס את המצקת בתוך הסיר של החמין ולטבול את המצקת בתוך החמין וכך אין חשש עירוי.