תפילה וברכות

האם צריך להפסיק לשמוע ברכת כהנים באמצע תפילת שמונה עשרה?

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אדם שנמצא בתפילת העמידה, והציבור הגיע לברכת כהנים, האם צריך לעצור תפילתו ולהאזין להם או שימשיך בתפילתו כרגיל? תודה

תשובה

שלום רב,

אם אותו אדם שמתפלל שמונה עשרה מתפלל עם השליח ציבור, ואוחז יחד איתו בברכת מודים, יש לו להמתין לפני שים שלום ויאזין לברכת כהנים, ויענה אמן אחר פסוקי הברכה של הכהנים, ויענה אמן גם אחרי הברכה  של "אשר קדשנו בקדושתו של אהרן" (אולם לפי דעת המשנה ברורה סימן קכח ס"ק עא, אין לענות אמן אחרי ברכה זו משום הפסק).

ואם אותו אדם נמצא בשאר ברכות שמונה עשרה, אזי הרשות בידו להפסיק בין ברכה לברכה בשתיקה ולהאזין לברכת כהנים, ולא יענה אמן אחריהם. ואם מפריעה לו ההפסקה אינו צריך לשתוק ולהאזין לברכת כהנים, אלא יכול להמשיך בתפילתו (ראה שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן יג).

בברכה,

הלל מאירס