אמונה

התחזקות מול פריצות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בחור צעיר שמתחזק ומתקרב לבורא. ואני מוצא עצמי חי חיים כפולים דבר שמקשה עליי ומותיר בי שאלות רבות.. אני עובד במרכז תל אביב במקום שהפריצות מושלת בו ופעמים רבות אני קם בבוקר מניח תפילין מתבודד ומרגיש ממש טוב ואז אני הולך לעבודה ונתקל בכול הפריצות שמשפיעה עליי ואיך שהו אני תמיד נופל שם וזורם עם מה שקורה סביבי, רוב האנשים שאני מכיר הם חילונים גמורים והסביבה שלי בעצם היא חילונית....מה שקורה זה שאני למשל יכול לברך עכשיו אשר יצר ושנייה אחך כך להתחיל עם בחורה...ואני לא יודע מה לעשות אני מרגיש שאם אני קם בבוקר אם בחורה אז זה לא בסדר להניח תפילין או אם אני לא נצליח לשמור את כל השבת אז זה לא בסדר ללכת לבית הכנסת לתפילות יום השבת או לברך על המזון שבושל בשבת עדיין קשה לי להפסיק את החיים להם אני רגיל חיים חילוניים מלאים בפריצות ואני עובד עצות וסובל מהחיים בשני העולמות ומפחד מאוד ליהיות מאלה שאומרים החטא והשוב כי אני נופל כל הזמן ואז מצטער ומתחרט אבל ימים אחר כך נופל שוב...מה לעשות אני עובד עצות לפעמים אני מצטער שהתחלתי ללכת בדרך כי המצפון הורג אותי ומקשה על חיי

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתחיל ולעשות אתא רצון ה` גם אם הדרך קשה הרי לפום צערא אגרא, וכגודל הקושי כך גודל השכר, אף אם הינך נכשל עדיין בחטאים, אין זה אומר שאינך ראוי לעשות מצוות, אדרבה עליך להשתדל לעשות כמ השיותר מצות, שיגבירו את כוח נשמתך ובכך תזכה להתגבר על היצר, ולכן גם אם חלילה הינך נכשל עדיין בחילול שבת, אין זה פוסל אותך מללכת לבית הכנסת ולהתפלל בשבת, וכן אם הינך נכשל בפריצות, אין זה פסול אותך מלעשות מצוות להניח תפילין ולהתפלל, ורק בכוח המצות תוכל להתחזק עוד ועוד ולהשתחרר מהטא. אם הינך רואה שהפריצות כל כך מפריעה לך, עליך לעשות הוכל מצוא עבודה במקום נקי יותר ולא להיכשל בחטא.

ובכלל עליך לשמוח ולהיות מאושר על שהינך מנסה להתגבר על היצר ומצליח לפעמים, ותמיד להעריך את הצלחתויך, ולנסות להצליח יותר ויותר. הדרך אכן קשה אבל משתלמת, אין קץ לשכרך על כל הניסיונות שלך שהינך מעוניין להתקרב אל ה`. אין לכך כל קשר לעניין של אחטא ואשוב מאחר ואתה ברצונך אינו רוצה לחטוא, אלא יצרך מסיתך נגד רצונך, ובשעת התשובה אתה מעוניין באמת ובתמים להפסיק עם הכול. ודע שאף מחשבה טובה לא הולכת לאיבוד וכל מחשבה שלך בדבר הרצון להתגבר הלא היא רשומה בעט זהב בספר הזכרונות לפני המלך - ה`.

מומלץ מאוד לבקר במרכז היהדות שורשים בתל אביב מרכז שורשים תל אביב רח` פירברג 13 (פינת שינקין) תל אביב טל: 03-5603243  לכניסה לאתר האינטרנט של שורשים לחץבהצלחה והמשך בדרכך הטובה - בנימין שמואלי