שאל את הרב - כללי

בית הלל או בית שמאי

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני באה מבית אשכנזי חילוני בשנתיים האחרונות אני התחלתי להתחזק , אני התחלית להתפלל בסידור של עדות המזרח וגם ללכת לבית כנסת של עדות מזרח כי שם אני מרגישה הכי בנוח , וגם קראתי שהתפילות של עדות המזרח יותר חזקות האם זה נכון? האם זה בסדר או אני צריכה ללכת לבית כנסת אשכנזי? אבי אמר שבית הלל(שזה הנוסח של עדות האשכנז מתפללים) יותר מחמירים מנוסח עדות המזרח שזהו בית שמאי , האם זה נכון? מי יותר מחמיר? אודה על תשובת

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הכלל הוא שבעל/ת תשובה אינה צריכה לנהוג דוקא כפי מנהג בית אביה מכיון שלא קיבלה את המנהגים מאביה - אלא מותר לה להתנהג לפי מנהגי הקהילה ששם נתקרבה.  לכן אין בעייה שתמשיכי כעת להתפלל בנוסח עדות המזרח אם כך נוח לך.

אמנם, אם אביך מקפיד שתתפללי דוקא בנוסח של משפחתו, אז יש לשקול בזה יותר פרטים כגון, כמה קשה לך להחליף? כמה חשוב בשבילו שתתפללי בנוסח של אבותיו?

ואם את רוצה יוצר הדרכה במצב ובלי תשלום, נא תשלחי לנו מספר טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום

נ.ב. קשה לומר  איזה נוסח יותר מחמיר, כי יש לכל נוסח את הייחודיות שלו.