שאל את הרב - כללי

אזכרה_+

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לנו עוד מס' חודשים אזכרה 11 חודש של אימי האם נהוג לעשות סעודה דגים+בשר או רק אחד מהם?האם יש בעיה עם בשר באזכרה? ובאזכרה של ה-12 עושים לה ספר תורה +סעודה גם שם האם ישנה עדיפות בשר או דג או שניהם? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ככל הידוע לי, אין שום עדיפות בסוג המאכלים שמגישים בסעודת אזכרה; עיקר התועלת הוא בברכות הנעשות בתחילת הסעודה ובסופה.

מותר להגיש בשר בסעודת האזכרה.

בברכה,

רב נחום