השתתפות בסעודת ברית יצחק בשנת אבל

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, האם מותר לי להשתתף בסעודת ברית יצחק (זוהר) של קרובי משפחה כשאני בשנת אבל על אבי?

תשובה

לכבוד השואלת,

אלו הם מדברי הרב עודביה יוסף ז"ל:

" אף על פי שהרמ''א כתב, שהמנהג שלא לאכול בשום סעודה שבעולם כל י''ב חודש, אם הוא חוץ לביתו, מכל מקום כתב מרן החיד''א שאנו הספרדים לא נהגנו בזה, אלא כל שאינה סעודת שמחה, האבל מיסב ואוכל עמהם. ובלבד שלא יהיה שם כלי שיר. וראה להלן גבי סעודות מצוה."

ולגבי "ברית יצחק" כתב:

"אין חובה לעשות סעודה בליל הברית עם נטילת ידים ופת, אלא אפשר על ידי טעימת מיני תרגימא בלבד. ואם בכל זאת אוכלים פת, אין הסעודה נחשבת לסעודת מצוה."

הרי שאין סעודת "ברית יצחק" סעודת מצוה, אבל ככל הנראה היא סעודת שמחה. לכן אינו מן הראוי שהאבל ישתתף בה אפילו למנהג הספרדים - וכל שכן אם יש שם כלי שיר, שאין להשתתף בה.

בברכה,

רב נחום