שאל את הרב - כללי

למה אנחנו דומים במראה לעם הפלסטיני

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

כב הרב שלום.שמתי לב שהעם שלנו מאוד דומים במראה לעם הפלסטיני.ראיתי את המיצרים הם דומים יותר לאחמד טיבי עים ראש גדול אבל רוב הפלטינים דומים לנו המיזרחים וגם אצליהם יש כאלה שדומים לאשכנזים .שאלתי האים יש להם קשר דם עים העם היהודי פשוט אולי התאסלמו אז בימי סלח אדין או גרוש האליטה היהודית מהארץ ונישארו רק קשי יום שלא היתה להם ברירה.בבקשה תשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראשית כל, לא היו פלסטינים לפני מאה שנה.
ה"פלסטינים" הם קבוצה של פליטים מפוזרים ללא קשר שהגיעו מארצות ערביות סמוכות, כמו מצרים, ירדן וכו'.
עד לפני שמונים שנה, ארץ ישראל וכל ארצות ערב הסמוכות היו שייכות לאימפריה הטורקית.

אשכנזים דומים יותר לאירופאים מאשר לפלסטינים. המראה החיצוני משתנה בעקבות האקלים של כל מקום. לכן תימנים יהיו דומים מעט לאפריקאים, אשכנזים לאירופאים, וספרדים לבני המזרח. אך הדמיון החיצוני אינו מוכיח קשר גנטי. היהודים בכל מקום הקפידו עד מאוד שלא להתחתן עם גויים. הקהילה התימנית לדוגמה שמרה בכח רב על זהותה באפריקה.

בברכה,
דניאל בלס