שאל את הרב - כללי

האם מי שנרצח בגלל שהוא יהודי זוכה לגן עדן?

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, יש לי בבקשה 2 שאלות. שאלה ראשונה - האם מותר להגיד בבוקר "מודה אני" בלחש כדי לא להפריע למי שישן לידי? שאלה שנייה - במלחמת גוג ומגוג כתוב שימותו יהודים, היהודים שימותו יגיעו לגן עדן כי הם נרצחו בגלל שהם יהודים? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

1. מותר להגיד מודה אני בלחש. ואם אמירה בקול תפריע למישהו לישון - חובה לומר בלחש.

2. יזכו לגן עדן.

בברכה,

הלל מאירס