קעקוע גדול שעשיתי על יד ימין לפני מספר שנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בן 30 נשוי ואב ל-2. בחודשים האחרונים גיליתי את הדת לאחר 29 שנות חילוניות. אמנם אני יודע מסורת מהי מאבי וסבי אך את רב שנות חיי העברתי כחילוני. בחודשים האחרונים נפתח בפני עולם חדש של יהדות, מצוות ולא מעט בזכות הרב זמיר כהן. התחלתי לחבוש כיפה באופן קבוע, ללכת לבית הכנסת (ליד הבית) וכבר רוכשים לי שם כבוד ומוקירים אותי (אני מתפלל שחרית, מנחה וערבית וכמובן את כל החגים בבית הכנסת), בחודש האחרון התחלתי ללכת עם ציצית ואני כל יום מגלה דברים חדשים ומתרגש מחדש. הבעיה היחידה שמפריעה לי וכל פעם גורמת לי לחשוב על הכל מחדש, קעקוע גדול שעשיתי על יד ימין לפני מספר שנים. אני כל היום חושב אולי אני מעכב למתפללים את התפילה, ועובר על אחד האיסורים במצוות לא תעשה, אבל אין היום פיתרון רפואי לבעיה זאת ואם יש אז יקרות מאוד. האם דבר זה אמור להפריע לי להתחזק והאם אני פוגע במישהו? כמובן שיש בי חרטה עמוקה על הנעשה.

תשובה

שלום וברכה

אשריך, אחי. וברוך בואך ליהדותך. אין הלכה המחייבת הסרת קעקוע שנעשה בעבר לפני שהכרת את היהדות הצרופה, ואף לא מייעצים לעשות כך, כך פסק הגאון פוסק הדור הרב שלמה זלמן אוייערבך זצ"ל. דע ברור, כי מהרגע שזכית לשוב בתשובה שלימה, אין לך קשר עם העבר, וגם אם נותר רושם בעולם העשיה שלנו מהקעקוע שעשית בעבר, הרי שבעולמות העליונים המכוונים אל מול עולימנו, הקעקוע שעשית בגופך סר כליל, והיה כלא היה.

היה שמח - מנשה ישראל