אמונה

התחזקות ובלבול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב שבוע טוב, לא יודעת מאיפה להתחיל אשתדל לא להתבלבל ולא לבלבל,אני נשואה ויש לי 2 בנים ולפני 4 חודשים ילדתי בת (ב"ה) אנחנו בערך כבר 3 שנים לערך מתחזקים במהלך ההריון הזה ועד היום התחלתי יותר להתפלל מנחה ערבית אני משתדלת, בעלי מתפלל יותר, ביום שישי 24/10/08 יש לי יום הולדת 35 פרשת בראשית וכמו שאומרים שמתחילים ספר חדש אני מרגישה תחושות מוזרות בתוך תוכי מרגישה לחוצה לא יודעת לאן אני הולכת לאן אני באה ייתכן וזה גם הלחץ של גידול הילדים הבית העבודה (אני בתפקיד ניהולי חשוב ויש לי המון לחץ) אני משתדלת לא לצעוק שמכעיסים אותי (לא כל כך הולך לי) אני מרגישה שיש בי צורך לנסוע רחוק מפה ולא לעשות כלום בחיי, מצד שני אני מסתכלת על הילדים שלי ולבי יוצא אליהם כולל דמעות שאני חושבת על זה, אני מבקשת כל הזמן מבוקר עולם שיאיר את עיני וימלא את משאלות ליבי, אני כותבת ולא יודעת איך להביע את ההרגשה שיש בליבי, לא יודעת אם זה קשור להתחזקות, כלפי חוץ אם מסתכלים עלי רואים בחורה הכי מאושרת עלי אדמותף אבל בתוך ליבי ממש לא לפעמים אני לוקחת נשימה עמוקה ומנסה להתעלות על עצמי אבל התחושות שוב צפות, כתבתי יותר מדי מקווה שתבין אותי איכשהוף תודה על תשובת הלב - חג שמח

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב אל בוראינו ואל תורתנו, כמה עליך להיות שמחה ומאושרת שאת מתקרבת אל ה`, וה` שמח מאוד בבואך להתקרב איליו, בקיימך את כל המצות וברצונך ללמוד ולהתקרב עוד ועוד. אין ה` מבקש מאיתנו להיות פרושים מהעולם, ואין המעשים הגשמיים מהווים כל חיסרון ומפריע בעבודת ה`, והכול תלוי בדרך איך ניגשים אל העניין, כאשר את עובדת לפרנסתך, וכוונתך לפרנס את בניך כדי שלא יחסר להם כל טוב ויוכלו לעבוד את ה` ברוגע, הרי אין בכך כל חיסרון, אלא להיפך האדם מתעלה מהעבודה הגשמית, מחברת אל \בוראה בצורה נפלאה ואין בכך כל מניעה להתקרב אל ה`, והעבודה הגשמית היא חלק מעבודת ה`.

 חובה גם כן לעשות פסק זמן בכל יום להרפיה עצמית, ע"י טיול בחוץ ללא הילדים וללא כל דאגה וחובה עלייך למצוא זמן להנאותיך העצמאיות אם זה מוזיקה שאת אוהבת או אם זה ריקוד שחיה או כל דבר אחר, וגם זה חלק מעבודת ה` לתת לנפש את חופשה ואת התרעננותה כדי שתוכל לעבוד את ה`.

עבודת ה` היא בראש וראשונה לקיים את כל המצות המעשיות לשם ה`, ובכך את כבר ממלאת את ייעודך בעולם, ואין לחשוש מטעויות, ויש לעשות את מה שיודעים וללמוד עוד ועוד, וגם אם עושים דברים בטעות, ה` מאוד אוהב זאת וכמאמר חז"ל על הפסוק בשיר השירים ודגלו עלי אהבה, אל תקרי ודגלו אלא ודילוגו, אפילו שיש דילוג וטעות בתפילה הרי הדבר אהוב על ה` ביותר, ועל כן אין לחשוש מטעויות אלא לעשות ככל הידוע וה` יהי בעזרך שתהיי שמחה ומאושרת בעבודת ה`, ועשי את הטוב ברוגע ובנחת.

אייני יודע אם נגעתי בנקודות שהציקו לך מאחר והדברים אכן לא כל כך מוגדרים, ואם הינך רוצה עוד הכוונה בעניין כתבי לי עוד ואנסה לעזור. בהצלחה רבה – בנימין שמואלי