אמונה

האם אני הנשמה או הגוף כי המון פרושים אומרים דברים שונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נתחיל בחשוב יותר אני חוזר בתשובה כמה חודשים כבר כילד היה לי עבר בבית ספר חרדי וחזרתי בתשובה נבעה מאהבת הבורא והרגשת ריקנות שלא יכולתי לשאת יותר. 1.יש בביתי את הש"ס {20 ספרים תלמוד בבלי} הוצאה ישנה שבה זכה אחי בחידון, גם הוא חוזר בתשובה. הבעיה היא שאני לא מבין את הארמית, ראיתי שיש גמרא מבוארת ורציתי את המלצתך בנושא כי בן דודי שהוא בעל תשובה כ7 שנים {חי כיום בקרית ספר} הזהיר אותי שיש כאלה שנחשבות לכופרות אבל הוא לא מכיר אותם ולכן ביקש שאשאל לפני הרכישה. כמו כן הבנתי שיש כאלה שרשומות כמו כל גמרא רק הביאור וכל הגמרא רשומות בצד כמעין מפרש נוסף כי אני מעונין בשליטה בשפת הלימוד. 2.שאלה זאת קשורה לאחרית הימים,הרי כתוב שיצא חוטר מגזע ישי והשאלה שלי איך ימלוך משהוא מזרע דוד גדול ככל שיהיה והרי דוד מלך ישראל עתיד לקום אף הוא,וכי דוד יצטרך להיות תחת מלך שמולך, רק בזכות זה שהוא {דוד} קיבל הבטחה למלכות לדורות. 3.בספר מנחת יהודה כתוב שאדם קודם מכפר על עוונותיו ורק אחרי זה מקבל את שכרו כדי שנשמת כל יהודי תזכה להיות בגן עדן ולכן אין ביטול של שכר כנגד עונש. הוא מביא תיקונים מבהילים על צומות שתיקן ההר"י זצ"ל על צומות של 28 ימים ו70 ימים וכיוצא בזה האם בדורנו החלש יותר זה אותו תיקון הוא שיש דרך אחרת להימנע מדין גהנום בימנו אנו. 4.האם אני הנשמה או הגוף כי המון פרושים {אולי דברים אלו סתומים לנו} אומרים דברים שונים וכן אנו אומרים כל בוקר "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך.וכן "כל זמן שהנשמה בקרבי מודה אני לפניך ה" וכ"ו" אשמח אם תשפוך לי קצת אור אל ענין גוף ונשמה. 5.כבעל תשובה יש בחיי ובחיי רבים מאיתנו אנשים שאינם שומרים או חס ושלום אינם מאמינים כלל האם אחרי בא המשיח תהיה להם תקנה, כי כואב הלב לחשוב על יהודי שלא יזכה לראות איך אביו שבשמיים נודע לאין כל וכולם יאמרו ה" אחד.

תשובה

שלום וברכה

מומלץ לרכוש את הגמרות מהדורת שטנשטיין, או הוצאת עוז והדר.

2. חוטר מגזע דוד ייכנס בו נשמת דוד עצמו כמבואר בספרי המקובלים.

3. בדורינו החלש אכן יש להימנע מתעניות ולהרבות בלימוד התורה.

4. אני הוא הנפש אשר מודה לה` על החזרת הנשמה שהיא דרגה רוחנית גבוב יותר מהנפש, אשר אצל רוב האנשים הנשמה משפיעה מבחוץ ואינה בתוך האדם.

5. כל מי שלא זכה ללמוד תורה עקב אי חינוך הוריו, הרי הוא כתינוק שנשבה ויזכה להיד\גאל.

בברכה - בנימין שמואלי