זוגיות

מה עושים עם מחלוקות בחיי הנישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני ובעלי נשואים כ-5 חודשים, ולאחרונה יש בינינו המון מחלוקות.אני משתדלת תמיד לעשות למענו כל מיני דברים שעושים לו טוב אך כל פעם מתאכזבת כשהוא לא עושה כך למעני. כשאני אומרת לו על כך הוא אומר שאין לו זמן הוא בעבודה כל היום, בהתחלה הייתי מתחשבת ומבינה אותו אך כשאני רואה שיש לו זמן לדברים אחרים זה מרגיז אותי ואז אני כועסת עליו ונוצרת מריבה. לדוגמא: אני כל הזמן מבקשת ממנו שייקח חופש מהעבודה כדי שנלך לטייל ביחד ,הוא טוען שאין לו אפשרות שהוא עמוס בעבודה ושאני יסתדר לבד ואז כשאני רואה שהוא לוקח יום חופש בשביל להינות עם חברים שלו אני מתרגזת ואומרת לו בכעס את כל מה שיש לי להגיד לו ושהחברים שלו יותר חשובים לו ממני. או שלפעמים אני מבקשת ממנו שייקנה לי מתנה לחג אפילו פרח וגם אז הוא לא עושה זאת.בטענה כי לו היה לו זמן. יש לציין שיש לו גם מעלות טובות .אך הנושאים הללו מפריעים לי מאוד אשמח לעצות תודה

תשובה

שלום וברכה

דבר זה קורה הרבה סתחילת החיים כאשר הגבר בדרך כלל לא מפנים את העובדה שהוא כבר נשוי, ואינו יודע איך להתייחס לאשתו, והוא צריך עדיין את המרחב ללא אשה, אולם הדבר משתנה מהר מאוד, ולאט לאט הגבר מתחבר לאשתו ונוטש את חביריו.

תני לזמן לעשות את שלו, אם הדבר לא ישתנה תצטרכי לומר לו ועדיף לכתוב לו את כל טענותייך, ושאת מרגישה לא אהובה וכוכ´.

בברכה - בנימין שמואלי