שאל את הרב - כללי

שאלות על חזרה בתשובה

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב , אני כרגע בתהליך של חזרה בתשובה ויש לי כמה שאלות שאשמח שתענה לי, 1.יש לי קצת חוסר הבנה לגבי ברכת המזון וכל זה, אני לא מבינה מתי מברכים ברכת המזון מתי מעין שלוש ומתי בורא נפשות הבנתי שצריך לברך כשאוכלים לחם הזית או כ 350 גרם לחם אבל אני לא מבינה כמה זה ? אם אני לא אוכלת לחם אז מה מברכים ? יש לי קצת בילבול לגבי זה , 2. אני לקחתי על עצמי כאישה נשואה כיסוי ראש ברוך השם וכרגע אני בחופשת לידה וגרה אצל הורי , כשאני ישנה אני ישנה בלי כיסוי ראש ועם מכניסים, האם מותר לי שאבא שלי יראה אותי ככה? האם מותר לי להשאר ככה כל היום וכשאני יוצאת להחליף לחצאית וכיסוי ראש. 3. מכיוון שאני גרה עם הוריי באים לבית תמיד אחים וגיסות האם מותר שהם יראו אותי ככה? 4. בעלי למד כימיה ולא מוצא עבודה כי העבודה בתחום שלו לרוב זה שבת ומה שלא שבת הוא הלך והוא לא מצליח לעבור ראיונות עבודה האם מותר לו לעבודה בשבת בשביל לפרנס אותי ואת הבן שלי? 5. כפי שציינתי אני גרה עם בעלי וההורים ויש לי קצת מריבות איתו לפעמיים בגלל ההורים ולפעמיים בגלל חוסר פרטיות כרגע אין ביכולתנו להשכיר דירה מה אפשר לעשות 6. יש איזה אתר שאפשר ללמוד כל מיני הלכות להתחזקות ? חוץ מערוץ הידברות שאני רואה רוב הזמן,

תשובה

שלום וברכה

1. http://www.hidabroot.org/he/question/26781

בכל הברכות הראשונות מברכים אפילו על גרגר אחד. ברכה אחרונה מברכים על כזית כל מאכל בנפח קופסת גפרורים.

אשמח לסייע עוד ככל הצורך.

2. לא חייבת לכסות בפני אבא.

3. גיסות אין בעיה אחים שאינם רגילים לראות אותך תדיר יש לכסות.

4. אסור בהחלט. השבת היא מקור הברכה וההקפדה על שמירת השבת תביא לכם ברכה גדולה. העמידה כעת בניסיון תביא לכם ברכה גדולה. אציע לראות שני הרצאות חשובות http://www.hidabroot.org/he/video/61019

 http://www.hidabroot.org/he/video/61051

5. ה' יעזור שבקרוב ממש תוכלי לשכור דירה מרווחת והבעיות ייפתרו. בשלב הזה יש לקבל את הדין באהבה ובהכנעה והלבין שכרגע החמות מתערבת ועליכם לשתוק ולוותר ככל היכולת. בזכות שתיקה זו תזכי גם כן לפרנסה בריווח.

6. נא לשלוח לי מס' טלפון ונסייע לכם בעז"ה.