חברה והשקפה

ארץ ישראל קטנה

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב למה הגויים קיבלו מדינות גדולות ועם ישראל העם הנבחר קיבל מדינה קטנה שחציה מדבר ?

תשובה

שלום וברכה,

עם ישראל הוא העם הכי משפיע בכדור הארץ. עד עצם היום הזה, אין ספר יותר מפורסם ויותר מודפס בעולם מספר התורה. כל העמים בעולם שמעו על עם ישראל והושפעו ממנו ישירות או בעקיפין.
 מטרתו של עם ישראל הוא להיות כעם של בני מלך, האחראים על הממלכה הגדולה. כך נאמר בתורה: "והייתם לי ממלכת כהנים וגוי קדוש".

עם זאת, באחרית הימים תתרחב הממלכה של עם ישראל, ונהיה לעם גדול כפי שהובטח לאבותינו.

התורה מעודדת אותנו, שהקב"ה אוהב אותנו למרות מספרנו המועט:

דברים (פרק ז, ו):
"כי עם קדוש אתה לה' אלוקיך:  בך בחר ה' אלוקיך, להיות לו לעם סגולה, מכול העמים, אשר על-פני האדמה.  ז לא מרובכם מכל-העמים, חשק ה' בכם--ויבחר בכם:  כי-אתם המעט, מכל-העמים.  ח כי מאהבת ה' אתכם, ומשומרו את-השבועה אשר נשבע לאבותיכם, הוציא ה' אתכם, ביד חזקה; ויפדך מבית עבדים, מיד פרעה מלך-מצריים.  ט וידעת, כי ה' אלוקיך הוא האלוקים:  האל, הנאמן--שומר הברית והחסד לאוהביו ולשומרי מצוותיו, לאלף דור.  י ומשלם לשונאיו אל-פניו, להאבידו:  לא יאחר לשונאו, אל-פניו ישלם-לו.  יא ושמרת את-המצוה ואת-החוקים ואת-המשפטים, אשר אנוכי מצווך היום--לעשותם".

ארץ ישראל היא ארץ שמתקיימת לחלוטין בנס, ולא בדרך הטבע, כי זו ארץ מדברית שעשויה להיות ריקה לחלוטין מתבואה (כפי שהיתה במשך 2000 שנות גלות), והיא יכולה לפרוח ולהיות מניבה עד בלי די. ופה נמצאת הייחודיות שלה, שהיא מתנהלת בכח נס, ותלויה לחלוטין בכח תורתנו הקדושה.

כמו כן, אור החיים הקדוש מבאר שמלכות ישראל עתידה להתרחב עם בוא המשיח והגאולה לכל העולם, ושגבולות ארץ ישראל הם למעשה גדולים ביותר כמבואר בפרשת מסעי, ונזכה להרחיבם עם בוא הגאולה הקרובה בעז"ה.

בברכה,
דניאל בלס