מיקרוגל לא כשר מותר בשימוש?

  • י"ז חשון התשע"ו

שאלה

ישנו בעבודה מיקרוגל שכולם משתמשים בו לחימום אוכל האם עפ ההלכה מותר לי לחמם בו אוכל? ועי קופסה אטומה מותר? או לא חייב שהקופסה תהיה אטומה ? 2 . לגביי אוכל נפש בסיגריות התירו להדליק אש ביום טוב ולעשן מטעם "צורך אוכל נפש " אז למה מותר לעשן בצום ? 3. במידה וכל המקומות באוטובוס תפוסים והנסיעה ארוכה ואני לא יכול לעמוד למשך זמן (בעיה רפואית) מותר לשבת ליד אישה בספסל ? והאם עפ ההלכה חובה עליי לקום אם אישה מתיישבת לידי בספסל ? 4. מותר להעיר לאדם יותר מבוגר מימני בנושא נימוסים ? במידה ואדם מבוגר מימני במספר שנים העיר לי על משהוא מותר לי להגיב בחזרה או לא? שבת שלום ומבורך ותודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. רק בקופסא סגורה ואטומה לגמרי, מותר.

2. רבים הפוסקים האוסרים על העישון ביו"ט. בכל מקרה ההיתר לא מבוסס על כך שזה אוכל ממש אלא שזה הנאת האדם שגם היא הותרה בנסיבות מסויימות ביו"ט.

3. מותר לשבת ליד אישה ולהיזהר שלא לגעת בה.

4. ראוי לכבד את האדם מאוד ולדבר איליו בדרך כבוד ודברי חכמים בנחת נשמעים. כך גם בתגובה לדברים שמבוגר או צעיר מעיר לך יש ללחשוב שמא הוא צודק ואם אינו צודק, יש לדבר איליו בדרך כבוד וכראוי.