אם אני לא שומר שבת על שלמותה האם מותר לי ללכת לבית כנסת בבוקר כאשר מוצאים ספר תורה..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי שאלה ולא קיבלתי עליה מענה במייל שלי.. השאלה שלי הייתה אם אני לא שומר שבת על שלמותה האם מותר לי ללכת לבית כנסת בבוקר כאשר מוצאים ספר תורה.. כי בדרך כלל אני לא הולך מפאת הכבוד שאני מחלל את השבת ומוציאים ספר תורה..אני בתהליך של חזרה בתשובה וכל פעם אני מוסיף על עצמי ומקבל על עצמי עוד קצת ועדיין אני לא שומר את השבת על שלמותה ולכן אני הולך לבית כנסת רק בערב שבת למרות שאני מאוד רוצה ללכת ביום שבת בבוקר ומנחה וסעודה שלישית וערבית .. האם אני יכול ללכת למרות שאני לא שומר את השבת בשלמותה?... אני מודה לך מראש גל.

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה ללכת לבית הכנסת גם אם עדיין לא זכית לשמור את השבת בשלימותה,ובזכות זה תימנע יותר ויותר מחילול שבת

אם כי ראוי להזדרז בענין ההקפדה המוחלטת בשמירת שבת, למרות שבשאר דברים לפעמים כדאי ללכת לאט, הרי שמירת שבת שהיא יסוד היהדות והאמונה, יש למהר ביותר בשמירתה.

חג שמח - בנימין שמואלי