תורה ומדע

בורא- נברא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לא מזמן יצא לי להתווכח על מכרי בענייני אמונה ודת, כאשר שיחתנו נסובה בעיקר על תאורית האבולוציה. ידוע לי שהעולם לעולם לא נברא מעצמו, מה שסותר את התאוריה של ´קדמות העולם´. כמו´כ גם תורת האבולציה די נראית לי כסותרת את עצמה כתוצאה ממחקר מקיף שערכתי בנושא. אבל עדיין עומדת בפניי השאלה הבאה: הרי ידוע שהעולם עצמו לא נברא מעצמו, אלה על ידי בוראו. לפי תאוריה הגיונית זו ש´לכל נברא יש בורא´ תוכל לענות לי איך זה מסתדר עם זה שה` הוא קדמון בעולם? אם לכל דבר בעולם צריך להיות בורא- בסופו של דבר צריך להיות גם לו בורא..שהרי איך נברא? וגם אם לו יש בורא, אז מי ברא אותו? אני מאוד אודה לך אם תענה לי על תשובה זו בהקדם האפשרי,אם אפשר-לשלוח תשובה למייל שציינתי בטופס השאלה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים האלו אמורים רק על דברים גשמיים מורכבים שאנחנו מכירים, לא כן הבורא אשר אינו כפוף כלל לכל מערכת חוקים טבעית שהוא יצר היה אכן מעולם ועד עולם ולא נברא מעולם.

בברכה - בנימין שמואלי