הפרשת חלה לבנות מצווה

  • ט"ו חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום רב, אני מוזמנת לערוך טקס הפרשת חלה לבנות החוגגות בת מצווה וכולן תבואנה עם אימן. חשבתי רבות על תוכן ההרצאה (מעבר להסברים על הטקס). בדר"כ אני מדברת על טהרת המשפחה, אבל לא שייך מפאת גילן של הבנות. חושבת שעלי לדבר על נושא הצניעות, אבל לא ברור לי איך. הציבור הוא חילוני לחלוטין וחלקן תגענה בלבוש לא צנוע. אני לא רוצה לפגוע, רוצה לעשות זאת בעדינות. אשמח אם הרב יפנה אותי להרצאה שיכולה להתאים או אם מכיר הרב מישהי שמעבירה ערבים כאלה לבנות בגיל הזה בציבור החילוני. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מאחר שהם בחרו לערוך את מצוות הפרשת חלה הרי שאין ספק שיש להם זיקה חזקה לתורה ולמצוות. אמת שאין מומלץ לדבר על צניעות אבל ניתן לדבר על אמונה כללית בבורא והחשיבות בגיל בת מצווה שכל אחת תקבל על עצמה מצווה קטנה או לדבר על התפילה לבורא עולם.