חברה והשקפה

שומר מצוות שלא מתנהג יפה לבריות(אנשים שמקללים) עדיין יכנס לגן עדן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם דתי שומר מצוות והכל אבל מתנהג לאנשים אחרים כמו לזבל(אני מדבר על האנשים שמקללים,מכים,משפ ילים,אונסים) עולים לגן עדן וחילוני שלא קשור אפילו קצת ליהדות חוץ מזה שאמא שלו יהודייה והוא לא שומר מצוות וכלום אבל מתנהג לאנשים בצורה טובה,אדיב ונדיב כלפיהם ותורם לקהילה הולך לגהנום?

תשובה

שלום וברכה

א. הראשון ילך לגיהנום.

ב. השני לא יגמל על מצוות שלא עשה. כמו כן הוא לא `משלים` את המטרה האלוקית בבחירת עם ישראל, ובבריאה כולה.

ג. הגדרת הראשון כדתי ושומר מצוות, אינו במקום, לפי מעשיו הוא רחוק מהדת ומשמירת מצוות כרחוק מזרח ממערב.

בהצלחה - מנשה ישראל