שאל את הרב - כללי

השפעה על הנולד

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

אדם נשוי שאישתו בהריון , ובוגד באישתו במשך תקופת ההריון הוא בא על שניהם (בנפרד) מה ההשפעות שיהיו לתינוק או לתינוקת מצפה לתשובה תודה .

תשובה

לכבוד השואל,

מה שיוצא מן המקורות שעיקר ההשפעה על הולד נעשה בשעת הריונו. אם באותו זמן האבא חשב על האחרת או קיים את המצוה בשנאה לאשתו זה גורם להביא בולד נטיה למרידה, וכמבואר בענין בני ט' מידות בנדרים כ:.

אם באותו זמן היה החיבור שלם בין הגבר לאשתו, שוב אין השפעה אח"כ על מהות הולד.

אם האבא חטא בזמן ההריון באיסור כרת (שבא על הנדה) אז האבא הוא חוטא במזיד ואם לא עשה תשובה חייב בנפשו לשמים, ואשתו שאינה יודעת מזה היא נחשבת אנוסה לגבי החטא שלו, ואין היא נאשמת כלל.

כמו כן, לפי הדעה שעובר ירך אמו הוא, גם העובר יש לו דין האמא שנחשב לאונס ואין על נשמתו שום אשמה רוחנית; ואפילו לפי הפסק שעובר אינו ירך אמו, והיא וולדה נרבעו, מכל מקום פשיטא שגם העובר נחשב לאנוס לגבי חטא  האבא.

רב נחום