שמיטה

מבולבלת לגבי קניית פירות וירקות לאחר שנת שמיטה

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, במהלך שנת שמיטה תשע"ה השתדלתי מאוד לאכול פירות וירקות מיבול נוכרי או חו"ל. למרות שאני מודה שלקחתי על עצמי קבלה זו מבלי להבין את המשמעויות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת הזמינות ואיכות הירקות והפירות. אני מבינה שנושא שמיטה הוא מאוד מורכב ולא כך כך הצלחתי להבין אותו לפרטיו, אבל אני מבינה את החשיבות שלא לאכול מהגדל על אדמת ארץ ישראל ולכן חשוב לי מאוד להשתדל בנושא זה. משנכנסנו לשנת תשע"ו אני מבינה שעדיין לא ניתן לרכוש ירקות ופירות ברשתות השיווק היות ועדיין משווקים פירות וירקות שגדלו בשנת השמיטה. הבנתי שפירות ניתן יהיה לרכוש רק בשנת תשע"ז לגבי ירקות יש טבלה לגבי מתי מפסיקה קדושת שביעית אבל יש גם עמודה לגבי נושא של ספיחין (שאין לי מושג מה המשמעות של מושג זה) אני רוצה להבין מה אני יכולה לקנות ברשתות הרגילות שמעשרות ע"פ דין ומה לא.. מבולבלת מאוד מהנושא. אודה לעזרתכם בהכוונה פשוטה למי שרוצה להקפיד בנושא. אודה גם לתשובתכם לגבי ירקות קפואים שרשום כשרות בדץ אבל לא מצויין דבר לגבי יבול חול או נוכרי.

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שעדיין יש חשש ספיחין אסור לקנות ללא כשרות מתאימה. כל הקפואים שבהשגחת בד"ץ מותרים לשימוש ללא כל חשש.