שמיטה

האם מותר לרסק פירות שביעית?

  • י"א חשון התשע"ו

שאלה

יש לי שאלה, כבוד הרב: האם מותר לטחון ולרסק פירות שביעית? תודה

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בפירות וירקות שהדרך לרסקם (כגון: עגבניות, תפוחי אדמה, גזר, סלק, תפוחי-עץ) - מותר. ואם אין הדרך לרסקם - אסור (ראה מה שהביא בזה בספר פירות שביעית פרק טז סעיף ב).

ואם מדובר בפירות וירקות שרק דרך התינוקות לאוכלם מרוסקים (כגון בננה), ואין דרך הגדולים לאוכלם באופן זה, מותר לרסקם רק לצורך קטנים אבל לא לגדולים (ראה שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס